Qui som

Officinalis som un equip que treballa per la planificació i gestió del territori, l’acompanyament a projectes i la conservació de la natura. Som un conjunt de professionals d’origen tecnocientífic: biologia, geologia, enginyeria, ecologia i agricultura. A més, hem sumat a la nostra trajectòria altres experteses com la pedagogia, la facilitació de grups, l’economia solidària o el programari lliure. Per això, allò que us podem i volem oferir, són solucions complexes que contemplen el conjunt de sistemes que es veuen afectats en cada intervenció que els humans hem fet i farem al nostre entorn de manera conscient o no.

Imagen
Mireia Ercilla Montserrat
Recerca ambiental i social, disseny i elaboració de projectes, economia solidària, dinamització comunitària. Enginyera Agroambiental, Máster i Doctora en Ciència i Tecnologia ambientals.

Partint de l’enginyeria agrícola he desenvolupat la meva carrera professional al voltat de l’impacte de l’agricultura en l’entorn natural i humà realitzant un estudi de doctorat en agricultura urbana (2016-2019 -ICTA-UAB). Vaig fundar una empresa d’agricultura urbana on fer tangible les possibilitats que ofereixen els projectes agroecològics en la transformació comunitària.
Al 2019 vaig traslladar-me a viure al Pirineu creant una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús. Aquesta nova època m’ha servit perseguir formant-me en transformació social, personal i la facilitació de grups i col·laborar amb la xarxa de l’ESS del territori. Paral·lelament he treballat amb l’Escola de Pastors de Catalunya realitzant estudis i projectes tècnics de promoció de la ramaderia extensiva, el cooperativisme i l’agroecologia.
Imagen
Maéva Rhéty
Recerca i planificació en geologia, projectes de pedagogia, biologia, arboricultura i agroecologia. Graduada en geociències, Màster de geologia i Màster de professorat en ciències naturals
Geòloga, especialitzada en vulcanologia, vaig treballar amb els observadors de vulcanologia de Colima (Mèxic) i de La Réunion (Isla la Réunion, França) per la investigació i la vigilància de volcans actius.
  A partir de 2016, el meu interès per la divulgació científica ha portat la meva carrera professional a exercir com a professora de ciències naturals. A la meva inquietud científica li he sumat la perspectiva agroecològica formant-me en diversos projectes entre Catalunya i França i actualment participo d’un viver situat al Pirineu: Lo Verger.
Imagen
Juan Martínez Márquez
Planificació ambiental, paisatgisme, gestió de projectes, pedagogia lliure i transformació social. Enginyer Agroambiental


Començant amb una base tècnica al voltant de la enginyeria agroambiental vaig especialitzar-me en paisatgisme i medi ambient a Alemanya realitzant projectes de gestió del medi-ambient i disseny i desenvolupament d’espais verds. La meva trajectòria professional s’ha anat enriquint d’altres interessos vinculats a la pedagogia i la sociologia aportant altres mirades a l’hora de desenvolupar projectes. Al 2019 vaig fundar la Escuela Libre de Enseñanza, projecte de cooperació a República Dominicana per fer arribar metodologies de la pedagogia lliure als sectors més desfavorits del país.
Imagen
Gerard Matas
Recerca en riscos naturals, elaboració de projectes d’enginyeria i expert en sistemes d’informació geogràfica. Enginyer de Camins Canals i Ports i Doctor en Enginyeria del Terreny.
Després d’especialitzar-me en enginyeria del terreny i treballar en el disseny i seguiment d’obres geotècniques, vaig tenir l’oportunitat de desenvolupar la meva tesi doctoral al voltant dels riscos geològics (2015-2020, UPC). He participat en projectes amb entitats investigadores internacionals, empreses privades i administracions públiques, que m’han permès fer recerca amb una perspectiva aplicada. El meu interès per la informàtica m’ha portat a desenvolupar durant la tesi el software RockGIS, punter en simulació de despreniments rocosos considerant la fragmentació.
Des de 2019 visc al Pirineu, des d’on continuo amb la recerca a distància i treballo per a una transferència tecnològica dels coneixements adquirits durant aquests anys en riscos naturals, geoprocessament de dades i programació als diferents actors del territori.
Imagen
Blanca Font Viñas
Especialitzada en treball de camp vinculat a projectes de conservació de la natura, tant en seguiments d’espècies com en actuacions per a la millora de l’ecosistema. Graduada en biologia.
Graduada al 2014 en biologia, vaig estar dos anys vinculada a l’educació ambiental i realitzant formacions pràctiques per tal d’aprofundir en l’estudi del medi natural. A partir del 2016, he estat treballant en diversos projectes de conservació de la natura amb Sorelló estudis al medi aquàtic i Paisatges Vius. He realitzat seguiments de flora i fauna amenaçada (gall fer, mussol pirinenc, perdiu blanca, diverses espècies de papallones…), gestió d’hàbitats aquàtics (principalment estanys d’alta muntanya i càrstics ) i hàbitats d’interès comunitari (principalment prats de dall). Paral·lelament, m’he anat formant en altres disciplines que desperten el meu interès com ara la pedagogia lliure i la facilitació de grups. També estic vinculada al món de l’artesania de la fusta i el tèxtil.